Welkom op mijn website

Een eigen website. Dat stond al heel lang op mijn verlanglijstje. Ik had allerlei uitvluchten en excuses om er nog niet aan te beginnen. Lang heb ik mijzelf voorgehouden dat het er vanzelf een keer van zou komen. De waan van de dag heeft het lang tegen gehouden. Zodra de dag van start is gegaan, vlieg ik ook uit de startblokken met kalfjes, kinderen, hand- en spandiensten op de boerderij, meehelpen op school, werkzaamheden en in een oogwenk is er alweer een week voorbij.

In het voorjaar als het landwerk weer begint, dan beginnen de boeren gewoon aan het begin en gaan het hele groeiseizoen alle percelen af tot alles is gemest, gesleept, gezaaid, gemaaid, gekuild, geoogst enz. Gewoon ergens beginnen. Alleen of samen met collega-boeren.

Maar boeren beginnen niet zomaar op een perceel. Daar zit altijd een gedachte achter. Een bouwplan en een bemestingsplan om voor dit jaar het goed te doen, maar ook met het oog op volgende teeltjaren om zo de omstandigheden op de percelen te optimaliseren. Om te beginnen wilde ik een logo dat bij mij zou passen. Het kostte even tijd en ging niet vanzelf, maar in samenwerking met achterbuurman Daan Klein Sprokkelhorst is het gelukt. Ik ben er blij mee. Het weerspiegelt waar ik voor sta: echt, authentiek en respect voor mijn leefomgeving. Daarmee had ik de eerste stap gezet en kon ik aan de slag met het opschrijven wat ik te bieden heb.

En dat is wel een dingetje voor een plattelander. Normaal schrijf ik in opdracht over of voor andere mensen. Langs de dagelijkse klussen en de vanwege de Coronamaatregelen thuislerende kinderen vorderde gestaag de vulling van mijn website, als laagjes room en aardbeienjam tussen de cake in een zelfgemaakte slagroomtaart. En dan gaat mijn website nu eindelijk online. Mijn kers op mijn taart.

Geertje